Písek do bazénové filtrace je ideální základ pro dokonale čistou vodu

Mít čistou vodu v bazénu je základ. Jedině tak si můžete užívat maximální požitek z koupání, což je důvod, proč si většina lidí svůj vlastní zahradní bazén pořizuje. Co je tedy potřeba všechno udělat proto, abyste měli v bazénu vodu průzračnou a jiskřivou, abyste si mohli koupání maximálně užít?
tyrkysová voda
Za prvé je nezbytné, pořídit si kvalitní krycí plachtu. Tato plachta by měla na váš bazén rovněž dokonale padnout tak, aby nikde nevzniklo žádné volné místo, kudy by mohla do vody proudit špína zanášená větrem. Ovšem je potřeba dbát také na to, abyste znečištění do vody nevnesli vy sami na svém těle, takže je nezbytné se před každým koupáním důkladně osprchovat.
Jistě je vám jasné i to, že se neobejdete bez kvalitní bazénové chemie. Jejím úkolem je desinfekce bazénové vody, která zabrání tomu, aby se v ní mohly množit a růst nežádoucí mikroorganismy. K dispozici máte širokou paletu rozmanitých přípravků a je jen na vás, jaké si zvolíte.
Zapomenout ovšem nesmíme ani na kvalitní filtrační jednotku. Bez té se žádný střední a větší bazén neobejde. Tato jednotka se skládá z výkonného čerpadla, jehož úkolem je prohánět vodu přes filtrační médium, jež zachytává nečistoty z bazénové vody. Tímto médiem může být buď zeolit, filtrační kuličky anebo písek do bazénové filtrace. Křemenný ostrohranný písek si můžete vybírat hned ze tří vhodných frakcí v závislosti na doporučení výrobce vaší filtrační jednotky. Tyto filtrační materiály vydrží poměrně dlouhou dobu, a pokud je po každé sezóně důkladně vyčistíte, operete v čisté vodě a uložíte někde v suchu do další sezóny, můžete je bez problémů využívat až několik let za sebou.
svalnatý mladík
V případě, že by se ve vaší vodě objevil mléčný zákal, který filtrace nedokáže zachytit, použijte vločkovač, který tyto drobné částečky shlukne do větších celků, se kterými si vaše filtrace následně dokáže snadno poradit.