Kdo půjčuje podnikatelům?

Soukromí podnikatelé musí usilovně pracovat a počínat si při tom náramně zodpovědně. Protože jsou sami svého štěstí strůjci, a co si tito nevydělají, to nemají. Jenže nejednou je smutnou pravdou, že si ani ti nejsnaživější z jejich řad nevydělají dost na to, aby vyžili a udrželi svůj podnik v chodu.

Nemělo by tomu tak být, ale je tomu tak. Někdy podnikatel pochybí, někdy na něj dolehnou problémy zaviněné někým jiným, namátkou třeba dodavateli, odběrateli nebo státem. A pokaždé to může mít za následek třeba i dramatický pokles příjmů, ba třeba i pád až na samé dno.

centy mince

A co si má soukromník počít, když zjistí, že se dostal do momentální ekonomické krize, že už si nedokáže vydělat dost na to, aby mělo pokračování v jeho byznysu smysl? V takových chvílích musí hledat cestu, jak to zase napravit. A to pochopitelně co nejrychleji a nejméně bolestivě.

Řešení ekonomických problémů podnikatelů mohou být různá. A nesporně mezi ně patří třeba i půjčky. Když se podnikateli nedostává vlastních peněz, může si tento zažádat a následně žít za peníze cizí, dokud se situace v jeho podniku nestabilizuje a nevrátí do výnosného normálu.

deset eur

Jenže s půjčkou to také nemusí být snadné. Tu nestačí jenom chtít, u té se musí také splnit všechny požadavky jejího poskytovatele, aby ji zájemce vůbec získal. A to se bohužel nejednou nedaří, třeba kvůli podnikatelovým nízkým příjmům, jeho skoupému daňovému přiznání, záznamům v registrech dlužníků, exekucím a podobně.

A když banky peníze nepůjčí, nabízí se ještě daleko snáze získatelná americká nebankovní hypotéka. Tu totiž může dostat od nebankovní společnosti snadno i ten ze žadatelů, který není dokonalý. Zde se totiž dává za půjčené peníze do zástavy nemovitost, a ta je natolik pádnou zárukou, že už není po žadateli třeba chtít dost vysoké příjmy, čisté registry dlužníků a podobně.

A proto jsou nebankovní hypotéky tím, co už zachránilo mnohé podnikatele.